Espa Banner
Τηλ. 27320 22665    Κιν. 6972 84 48 91

servicesΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

01
Μελέτη-Σχεδιασμός Κατασκευών - Έργων

Η μελέτη και ο σχεδιασμός νέων κτιρίων οποιασδήποτε χρήσης (κατοικιών, επαγγελματικών εγκαταστάσεων κλπ) αποτελεί βασικό αντικείμενο του γραφείου.

Στόχος μας η υψηλή αισθητική των έργων σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητά τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις επιθυμίες και τις προσωπικές παραμέτρους των εκάστοτε χρηστών του.

02
Επίβλεψη Κατασκευών - Έργων

Η ποιότητα της κατασκευής του κάθε έργου είναι άμεση συνάρτηση της σωστής και επιμελούς επίβλεψής του από το μηχανικό.

Το γραφείο δίνει προτεραιότητα στη σωστή επίβλεψη ως προς την εφαρμογή των μελετών και τη συνεχή παρακολούθηση των έργων τα οποία αποτελούν βάση για την ασφάλεια και την αξιοπιστία της κατασκευής.

03

Ανακαινίσεις - Επισκευές

Όσο σημαντική είναι η ποιότητα της αρχικής κατασκευής εξίσου σημαντική είναι και η παρακολούθηση και οι επισκευές του δομήματος όταν παρουσιάζει προβλήματα είτε λόγω φυσικής φθοράς, είτε λόγω τυχαίων δράσεων (πχ σεισμός).

Παρέχεται από το γραφείο η δυνατότητα μελέτης επεμβάσεων και αποκατάστασης φέροντος οργανισμού με τον πιο ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο.

Παράλληλα είναι δυνατό να δώσει μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση σε περίπτωση που το κτίριο απαιτείται να υπηρετήσει μια νέα χρήση ή προτιμήσεις ενός νέου χρήστη. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε τη βέλτιστη λύση αισθητικά αλλά και τεχνοοικονομικά.

04

Έκδοση οικοδομικών αδειών

Κάθε ολοκληρωμένο και άρτια οργανωμένο έργο απαιτεί και την έκδοση της αντίστοιχης διοικητικής πράξης που θα το καθιστά νόμιμο.

Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή κατά την οποία εξασφαλίζεται ότι το έργο εκτός από τις απαραίτητες αισθητικές, κατασκευαστικές και λειτουργικές παραμέτρους θα πρέπει επίσης να είναι σύμφωνο με την πολεοδομική νομοθεσία. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την απαίτηση ή μη έκδοσης Οικοδομικής Άδειας ή Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας ανάλογα με τις επιθυμητές εργασίες.

05
Τακτοποίηση Αυθαιρέτων- Βεβαιώσεις Μηχανικού 

Η τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών είναι μια διαδικασία με την οποία αυθαίρετες κατασκευές εξαιρούνται είτε οριστικά είτε για 30 χρόνια από την κατεδάφιση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη, την έκδοση Οικοδομικής Άδειας ή Έγκρισης Μικρής Κλίμακας, την έκδοση άδειας λειτουργίας επιχείρησης και την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον.

Απευθυνθείτε στο γραφείο προκειμένου να κάνουμε έλεγχο νομιμότητας της ιδιοκτησίας σας και εν συνεχεία είτε να σας χορηγηθεί βεβαίωση νομιμότητας είτε να γίνει προ-εκτίμηση προστίμου υπαγωγής στο νόμο των αυθαιρέτων και ενημέρωση σας συνολικά για τη διαδικασία αυτή.

06
Τοπογραφικά Διαγράμματα

Το γραφείο αναλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικής μελέτης με αποτέλεσμα τη δημιουργία τοπογραφικού διαγράμματος.

Η μελέτη αυτή εξασφαλίζει εκτός από την ορθή αποτύπωση των ορίων, της θέσης, του εμβαδού της ιδιοκτησίας και των κτισμάτων εντός αυτής, τον έλεγχο της όσο αναφορά πολεοδομικά θέματα και τον εντοπισμό προβλημάτων προς επίλυση.

Η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι απαιτούμενη κατά τις συμβολαιογραφικές πράξεις, την υπαγωγή στο νόμο των αυθαιρέτων, την έκδοση οικοδομικών αδειών και γενικότερα σε διαδικασίες επίλυσης πολεοδομικών θεμάτων. 

07
Ενεργειακά Πιστοποιητικά

Αναλαμβάνουμε Ενεργειακή Επιθεώρηση σε κτίρια κάθε χρήσης (κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α.) σύμφωνα με την νεώτερη αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) (ΚΥΑ 178581/2017). Έπειτα από τη διαδικασία αυτή εκδίδεται το Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο αποτελεί την κατάταξη του κτιρίου όσον αναφορά τις ενεργειακές του καταναλώσεις,.

 Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική για τα εξής:

 • για την ενοικίαση ενιαίου ή τμήματος κτιρίου (Διαμέρισμα, Κατάστημα) ανεξαρτήτου εμβαδού
 • για κάθε πώληση-αγορά ενιαίου ή τμήματος κτιρίου (Διαμέρισμα, Κατάστημα) ανεξαρτήτου εμβαδού
 • με την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε νέου ή της επισκευής ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου
 • για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον.

08
Άδειες Λειτουργίας

Αντικείμενο του γραφείου αποτελεί επίσης η έκδοση της απαιτούμενης άδειας λειτουργίας για κάθε νέα επιχείρηση αφού ελεγχθεί αφενός αν η επιδιωκόμενη χρήση είναι επιτρεπτή βάσει των όρων δόμησης της περιοχής και αφετέρου αν ο χώρος πληροί τις απαραίτητες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία αλλά και τις υγειονομικές διατάξεις για τη χρήση αυτή. Ενδεικτικά ορισμένες από τις επιχειρήσεις για τις οποίες αναλαμβάνουμε τη διαδικασία έκδοσης άδεια λειτουργίας:

 • Επιχείρηση μαζικής εστίασης 
 • Επιχείρηση Αναψυχής (πλήρους ή πρόχειρου γεύματος): καφετέρια – αναψυκτήριο - εστιατόριο
 • Κέντρο Διασκέδασης
 • Επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών: παντοπωλείο, ψαράδικο κτλ
 • Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος: κομμωτήριο, κουρείο, περιποίηση νυχιών, εργαστήριο δερματοστιξίας
 • Θέατρο και κινηματογράφος
 • Εκπαιδευτήριο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών
 • Ιατρείο, οδοντιατρείο
 • Ξενοδοχείο και λοιπά τουριστικά καταλύματα κ.ά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή για μία προσφορά.


Σμίκρυνση Επαναφορά Μεγέθυνση Όξυνση αντιθέσεων